Wie zijn we

Voor de Bijl!

En dat gaan ze al meer dan 60 jaar. Want zo lang houden wij ons al bezig met het rooien en ruimen van bomen en struiken.

Historie

Al in het begin van de jaren 50 werd Sape van der Wal vanuit De Valom door een gemêleerd gezelschap opdrachtgevers ingehuurd. Zijn werkzaamheden bestonden uit het omhakken en afvoeren van bomen en struiken, die om wat voor reden dan ook niet langer in het landschap konden blijven staan.

In de loop der jaren verplaatste het bedrijf waar zijn zoon Kees inmiddels als 2e generatie aan het roer was komen te staan. Zij verplaatsten zich naar een centraler gelegen en beter bereikbare locatie, Quatrebras. Pal aan het gelijknamige, drukke kruispunt en op de grens van de gemeente Tytsjerksteradiel en Dantumadeel. Kees van der Wal dong in 1982 mee in de Nationale Bosarbeid wedstrijden. Dat resulteerde in de eerste prijs.

In Quatrebras hield diens zoon Lieuwe, de 3e generatie, zich niet alleen bezig met het rooien van bomen en struiken, maar deels ook met de handel in tuinhout en bouwmaterialen: www.vanderwalhout.nl.

Nu zijn we dan al 4 generaties verder, Lieuwe’s zoon Cornelis van der Wal gaat verder met het boomrooien en boomverzorgen en daarmee blijft het vakmanschap binnen de familie bestaan.

Maak kennis met ons team

Lieuwe en Akkelien van der Wal
Werkgever, administratie en planning
Gerrit Visser
Machinist van de stobbenfrees en mobiele kraan.
Cornelis van der Wal
Werkgever, zager en ETW-gecertificeerde klimmer.
Marten van der Velde
Machinist van de kraan ingevoerde versnipperaar en mobiele kraan.