Takken versnipperen

Voor het versnipperen van takken beschikken wij over twee soorten versnipperaars. De houtsnippers komen terecht in een laadbak die leeg gekiept kan worden in een container (of op de plek waar u de snippers wilt hebben). Wilt u dat wij de houtsnippers afvoeren? Dan wordt het snoeihout en rooiafval verwerkt als biomassa of wordt het gebruikt als bodemverbeteraar in bos, park of (speel)tuin.

De machinaal ingevoerde versnipperaar gebruiken we zowel bij particulieren als bij het grotere werk. Deze versnipperaar is achterop de tractor bevestigd en wordt aangedreven door de tractor met voorop gekoppeld een hoogkieper.

De handmatig ingevoerde versnipperaar wordt aangedreven door eigen dieselmotor en is uitermate geschikt voor kleine locaties, particuliere tuinen en parken.

Tips voor als u zelf zaagt en ons laat snipperen:

  • Het versnipperen gaat het snelst als u de bomen/takken zoveel mogelijk heel laat. Takken en stammen die niet dikker zijn dan 27 cm. kunnen in z’n geheel de versnipperaar in. Hoe meer losse takken, hoe langer we bezig zijn.
  • Als u de takken op een hoop gooit, leg ze dan zoveel mogelijk in dezelfde richting (liefst de gezaagde uiteinden aan de kant waar de tractor komt te staan).
  • Een losjes gestapelde berg snippert sneller dan een samengedrukte.