Snoeien

Het snoeien van een boom is een belangrijk en gespecialiseerd werk. Een boom moet regelmatig worden onderhouden voordat deze te groot of te dicht wordt voor zijn standplaats. Met alle gevolgen van dien, bijvoorbeeld het risico van het ontstaan van schade aan gebouwen, straatmeubilair of dat takken te laag hangen om het verkeer probleemloos door te laten.

Het vakkundig snoeien van de boom kan er voor zorgen dat de boom langer mee gaat en minder schade aan kan brengen aan de boom zelf of omwonenden door bijvoorbeeld het verwijderen van een zware of overbelastende tak, schuurtakken of dood hout etc. Hiervoor kunt u bij ons uitermate goed terecht.

Het snoeien wordt regelmatig gedaan door een ETW-gecertificeerde klimmer. Ook beschikken wij over een speciale hoogwerker waarmee wij op bijna alle locaties terecht kunnen. Deze hoogwerker is bevestigd op een tractor. De hoogwerker heeft een bereik van 30 meter hoog.

Bomen snoeien is nooit standaard snoeiwerk. Veelal is men afhankelijk van het type boom, de standplaats en de conditie van de boom. Neem gerust contact met ons op als u twijfelt over wat er wel en niet nodig is voor het bomen snoeien. Wij zijn deskundigen op dit gebied. Voor snoeiwerk is soms ook een vergunningsaanvraag nodig, dus het is goed om vooraf dit de checken bij de desbetreffende instanties.

Verschillende vormen van bomen snoeien:

  • Begeleidingssnoei
  • Onderhoudssnoei
  • Vormsnoei (zoals kandelaberen of knotten)

Specialistische (snoei)maatregelen:

  • De kroon of delen van de kroon uitlichten om bijvoorbeeld mechanische belasting te reduceren,
  • het rondom innemen van de kroon, bijvoorbeeld om wind belasting op de boom te verminderen,
  • een kroonverankering aanbrengen.

voor

na